Informasjon vedrørende videokonsultasjoner hos fysioterapeut og idrettslege

Videokonsultasjoner hos fysioterapeut

Idrettsmedisinsk Avdeling har pga koronaviruset og medfølgende pålegg fra helsedirektoratet måtte stenge for alle fysiske timer med fysioterapeut i våre klinikker på Brann stadion og i Vestlandshallen.

For å fortsatt kunne bidra med fysioterapeutiske tjenester vil våre fysioterapeuter være tilgjengelig for videokonsultasjoner alle dager.

Fysioterapi over video er en vanlig del av praksis mange steder i verden der man bl.a. får tilgang på behandlere med spesialkompetanser som kanskje ikke er tilgjengelige i lokalmiljøet.

Videokonsultasjoner kan bidra med å diagnostisere nye plager, starte spesifikke behandlingsforløp som kan utføres hjemme eller vurdere hvorvidt der er behov for videre undersøkelser som f.eks. røntgen eller MR.

Eksempler på oppfølging via video på Idrettsmedisinsk Avdeling

Alle som skal rehabiliteres etter operasjon - her er det viktig at opptreningen ikke går i stå på tross av de restriksjoner alle opplever i forbindelse med koronaviruset. Vi kan her bidra med oppfølging i forhold til postoperativ protokoll og alternative øvelser som du kan bruke i stedet. Råd og veiledning er kanskje ekstra viktig her nå som sykehusene har begrenset kapasitet.

Belastningsregulering av nåværende skade – Ta kontakt om du er i et skadeforløp og trenger støtte til belastningsstyring, treningsprogresjoner eller idrettsspesifikke øvelser. Vi benytter oss av elektronisk treningsdagbok, øvelser via video og kan lage detaljerte ukes- og månedsplaner.

Nye skader/smerter – Skademekanisme og sykehistorie er det viktigste for å kunne stille en presis diagnose. I tillegg gir video konsultasjonene mulighet for å utføre funksjonelle tester som kan bidra til at avdekke hvilken type skade du sliter med. Vi kan i stor grad utelukke alvorlige tilstander, men hvis i tvil har vi mulighet til å gi en fysisk konsultasjon hos lege og/eller bestille ytterligere undersøkelser som røntgen og MR.

Eksempler på dette kan være akutte muskel- og leddbåndskader, kink i ryggen, men også belastningsrelaterte plager som kan ha oppstått med endring av arbeidsform (hjemmekontor) eller aktivitet.

Hvordan er det mulig å utføre fysikalsk behandling gjennom videokonsultasjoner? For de aller fleste tilstander er fysisk aktivitet og trening de viktigste verktøyene vi har til å bli rehabilitert/frisk. Dette er også kjerneverdiene hos oss ved Idrettsmedisinsk Avdeling. Videokonsultasjoner er derfor absolutt en behandlingsform som kan anbefales.

 

Videokonsultasjoner hos idrettslege

Vår idrettslege utfører både vanlige legekonsultasjoner samt videokonsultasjoner. I noen tilfeller kan videokonsultasjon til lege være mer hensiktsmessig enn ordinær legekonsultasjon. Konronavirus-epidemien medfører at mange er i karantene, i tillegg er vi svært restriktiv med å ta inn pasienter med luftveisplager som tett nese, halsvondt, forkjølelse, hoste og feber. I slike tilfeller kan videokonsultasjon til lege være et godt alternativ.

Følg oss på sosiale medier.

Du finner oss på Facebook og Instagram. Klikk på ikonene for å besøke oss der.

Image
Image